Betongstation

Satsning för framtiden

 

2008 invigdes vår nya betongstation. Den ökar vår kapacitet avsevärt och säkerställer betongleveranserna till fabriken. Betongstationen är helt och hållet anpassad efter våra förutsättningar och värderingar. exempelvis är varje detalj säkerhetsprövad. Det mynnade ut i att lastbilarna kan lossa utan att backa, eftersom det är vid backning de flesta olyckorna sker på ett fabriksområde.

Anläggningen är automatiserad och styrningen är integrerad med vårt ERP-system för exakt rätt blandning till varje unik produkt. Utrustningen är anpassad så våra samarbetspartners styrka är vår Styrka att en man ska klara underhållet med god ergonomi. energiförbrukningen minskar med 20 procent jämfört med vår tidigare station, trots att kapaciteten ökar.

”Nybro Cementfabrik ska rosas för sitt stora engagemang och sitt sätt att involvera alla i arbetet. Det gör att idéer får blomma och smarta lösningar uppstår. Här finns en stolthet och tro på framtiden, som det är mycket inspirerande att få ta del av. Många av lösningarna är sprungna ur ett gemen­ samt idéarbete.”

Preben Rasmussen på Skako i Danmark, som levererat betongstationen.


Kommentarer inaktiverade.